Ordu Tabipler Odası - Haberler

COVİD 19 VE HEKİMLERİN ÖZLÜK HAKLARININ İYİLEŞTİRİLMESİ HAKKINDAKİ ODAMIZIN BASIN AÇIKLAMASI

Covid -19 pandemisi bütün ağırlığıyla devam ediyor !

Hekimler ve Sağlık Çalışanlarının Enerjisi, Morali ve Sabrı her geçen gün tükeniyor...

            Hekimlerin ve Sağlık çalışanlarının görevi hastaları tedavi etmek, toplumu ise hastalıklardan korumaktır. Toplumumuzu ve Sağlık sitemimizi esastan etkileyen COVID – 19 gibi yoğun ve riskli dönemlerde hastalıkla mücadele etmek, bedeli ne olursa olsun bizlerin Kamusal, mesleki ve hepsinden önemlisi etik sorumluluğumuzdur.

            Hekimlik mesleğine adım attığımız ilk andan itibaren asla bırakmadığımız mesleki ve toplumsal sorumluluk bilinci, üzerimizden çıkarmadığımız beyaz önlüğümüz gibi, varlık sebebimiz, yaşam tarzımız olmuştur.

            Bilindiği gibi olağan sağlık hizmetlerinin sunulduğu dönemlerdeki hekimlerimizin üzerindeki performans ( döner sermaye ) baskısı, hekim emeğinin SABİM-CİMER şikayet hatlarına yapılan başvurularla değersizleştirilmesi, morallerinin bozulması, hekimlerin zaten mevcut ağır yük altında olmaları yetmezmiş gibi, giderek artan pandemi vakalarının sayıları ile ayrıca virüs yükünün de üzerlerine binmesi sonucu tablo hekimler açısından yıpratmaktan öte tüketici bir hal almıştır. Hele bu duruma toplumun da pandemi korunma tedbirlerine defalarca yazılı ve görsel medyada, sosyal platformlarda anlatılmasına rağmen tam uymaması, keyfi davranmada ısrar etmesi, hekimlere binen iş yükünü daha da artırmıştır.Tüm metni görmek için lütfen gidiniz.



COVİD 19 VE HEKİMLERİN ÖZLÜK HAKLARININ İYİLEŞTİRİLMESİ HAKKINDAKİ ODAMIZIN BASIN AÇIKLAMASI habere ait dosyayı indirmek için tıklaynız

Bu haber 21.08.2020 tarihinde eklenmiştir. Toplam kere okunmuştur